PUIGCERDÀ FIXARÀ UN PREU PER VISITAR EL MUSEU CERDÀ

L'ajuntament de Puigcerdà vol donar un impuls al Museu Cerdà perquè esdevingui un equipament cultural de referència a la vila i a la comarca. Per això ha engegat un pla d'actuacions que ha començat amb un seguit de millores a l'edifici. També fixarà un preu per visitar les exposicions.

L'ajuntament de Puigcerdà vol donar un impuls al Museu Cerdà perquè esdevingui un equipament cultural de referència a la vila i a la comarca. Per això ha engegat un pla d'actuacions que ha començat amb un seguit de millores a l'edifici, tant a l'exterior com a l'interior. El consistori preveu completar després l'espai museístic amb l'obertura de la sala dedicada a la història de Puigcerdà, un projecte que fa temps que es troba encallat. Un cop l'equipament s'hagi posat al dia, l'ajuntament fixarà un preu per visitar les exposicions. 

Recordem que el Museu Cerdà ja disposa d'una sala dedicada a la vida als convents i d'una altra que explica la casa i la vida cerdana.

Pel que fa a les obres que s'hi estan portant a terme, s'han eliminat les humitats que patia l'edifici, s'ha millorat la teulada i també s'ha canviat la pantalla del projector, entre d'altres actuacions. Tot plegat ha suposat una inversió d'uns 20.000 euros. 

Per altra banda, en els propers mesos es renovaran els membres del Patronat del Museu Cerdà amb la idea de formar un grup de persones que estimin la cultura. Per ara no es contempla el nomenament d’un director-a de l'equipmanet. Recordem que la plaça és vacant des del 2017, quan va morir Oriol Mercadal. Des del consistori han explicat, però, que la plaça està creada i pressupostada. 

Parlen al vídeo

JORDI PALOMINO, REGIDOR DE CULTURA DE L'AJUNTAMENT DE PUIGCERDÀ