PUIGCERDÀ REGULARÀ LES TERRASSES PER ORDENAR L'ESPAI PÚBLIC

L'Ajuntament de Puigcerdà regularà l'espai de terrassa que utilitzen els bars, cafeteries i restaurants. L'equip de govern vol endreçar l'ocupació de la via pública i tornar a l'espai que ocupaven abans de la pandèmia.

L'Ajuntament de Puigcerdà regularà l'espai de terrassa que utilitzen els bars, cafeteries i restaurants. L'equip de govern vol endreçar l'ocupació de la via pública i tornar a l'espai que ocupaven abans de la pandèmia. Durant aquella època es van autoritzar ampliacions de terrasses i un cop finalitzada la situació excepcional d’aquesta ampliació, no es va revertir. Ara el consistori ha començat, doncs, a reordenar la situació.

A partir de l'1 de juny i fins al 15 de gener els propietaris dels negocis hauran d'anar adaptant-se a la nova normativa. Aquesta determinarà, per exemple, el color dels para-sols, el tipus de mobiliari o la publicitat que poden tenir.

Els establiments de places Santa Maria i Herois seran els primers que hauran de complir la normativa, ja que es tracta del punt neuràlgic de la vila, on conviuen diverses terrasses. També s'ha informat als propietaris dels negocis de les places Cabrinetty i de l'Ajuntament i, també, del Passeig 10 d'Abril. En els pròxims mesos, també hauran d'adaptar-s'hi els de la zona de l'Estació i del Parc dels Quatre Camins. 

Pel que fa a les dues xurreries de la plaça dels Herois, les terrasses es podran mantenir, més petites, tot i que des del consistori han indicat que la licitació no les permet. Finalment, han explicat que totes aquestes mesures quedaran recollides en la nova ordenança que està preparant sobre l'ús de l'espai públic.

Parlen al vídeo:

FRANCESC ARMENGOL, 1r TINENT D'ALCALDE DE PUIGCERDÀ