PUIGCERDÀ SANCIONARÀ AMB MULTES DE FINS A 3 000€ ALS QUE LLANCIN LES ESCOMBRARIES FORA DE LLOC

L'Ajuntament de Puigcerdà perseguirà els veïns que facin mal ús dels contenidors i aboquin residus a la via pública sense tenir en compte la normativa vigent, especialment els voluminosos. Les multes poden arribar als 3000 euros.

L'Ajuntament de Puigcerdà perseguirà els veïns que facin mal ús dels contenidors i aboquin residus a la via pública sense tenir en compte la normativa vigent, especialment els voluminosos. En un comunitat, el consistori ha alertat de l'incivisme que detecta sovint als carrers i espais públics del municipi i ha insistit en el cost que suposa i del fet que l'acaba pagant el conjunt de la ciutadania. Ha recordat que les infraccions seran sancionades amb una multa que pot anar dels 200 euros en els casos lleus fins als 3 000 euros en els més greus. Ha afegit que els voluminosos s'han de deixar els dilluns i dijous al vespre a les zones de contenidors ocupant el mínim espai possible. 

L'Ajuntament ha aprofitat per advertir que és obligatori recollir deposicions dels animals domèstics i que està totalment prohibit el consum de begudes alcohòliques als espais públics no autoritzats, així com fer necessitats fisiològiques.

De fet, l'equip de govern ja té l'ordenança per sancionar tots aquests actes incívics, amb l'objectiu principal “de dotar a la població d'un marc de civisme, convivència social i respecte mutu”, segons ha dit.