SALVEM LO PALLARS CALCULA QUE ELS MACROPARCS SOLARS PROJECTATS AL JUSSÀ ABASTIRIEN 74.000 PERSONES EL 2050

La plataforma Salvem Lo Pallars, contrària a la proliferació de macroparcs solars al Pallars Jussà, ha calculat que si es construeixen tots els que avui dia hi ha projectats, la comarca abastiria les necessitats elèctriques de més de 74.000 persones.

La plataforma Salvem Lo Pallars, contrària a la proliferació de macroparcs solars al Pallars Jussà, ha calculat que si es construeixen tots els que avui dia hi ha projectats, la comarca abastiria les necessitats elèctriques de més de 74.000 persones. Unes xifres que serien vàlides amb una projecció de futur de cara al 2050, i contant que tot el que avui utilitza combustibles fòssils, com els vehicles o les calefaccions, ja hagués passat a ser elèctric. 

Tot plegat ho han donat a conèixer durant la xerrada que han ofert aquest dissabte a la tarda a Tremp, conjuntament amb la Plataforma Unitària Contra l’Autopista Elèctrica al Pallars. Un acte que tenia l’objectiu d’informar a la ciutadania de l’estat actual en què es troben els diferents projectes de macroparcs solars presentats a la comarca. Alguns d’ells ja han passat els tràmits ambientals.

Durant la xerrada, els membres de la plataforma han aprofitat per recordar que no estan en contra de les energies renovables, però sí que s’oposen al model que es vol implantar al Pallars Jussà.

Unes macroplantes solars en mans d’unes poques empreses que no aportarien llocs de treball a la comarca. A banda de l’impacte ambiental i paisatgístic que tindrien aquests mars de plaques solars, situades en terrenys que deixarien de ser aprofitables per a l’agricultura i la ramaderia.

La plataforma ha detallat que hi ha un total de deu projectes tramitats, però en diferents etapes. També expliquen que a efectes pràctics són un mateix projecte però que ho tramiten per separat per no superar les 100 ha de terreny afectat, ja que llavors la qüestió ja no seria competència de la Generalitat sinó de l’Estat i creuen que els perjudicaria.

Parlen al vídeo: MARTÍ ARMENGOL, MEMBRE DE SALVEM LO PALLARS