SANTA MARIA D’ÀNEU S’ESTRENA COM A ESCENARI DEL DANSÀNEU

El monestir de Santa Maria d’Àneu, a Escalarre, considerat el centre espiritual de les Valls d’Àneu, s’ha estrenat aquest dimarts com a escenari de la 31a edició del Dansàneu. Ho ha fet amb espectacles de Maria Arnal i de Tarta Relena.

El monestir de Santa Maria d’Àneu, a Escalarre, considerat el centre espiritual de les Valls d’Àneu, s’ha estrenat aquest dimarts com a escenari de la 31a edició del Dansàneu. Ho ha fet amb la conferència cantada “Mil Sibil·les”, amb Maria Arnal, Eduard Escoffet i José Luis de Vicente, un espectacle que gira al voltant de la figura de la Sibil·la.

Una mica més tard, a les 22.30h, el mateix espai ha acollit el concert del grup de folk i electrònica Tarta Relena, el grup que integren Marta Torrella i Helena Ros, que han presentat el seu darrer disc, “Fiat Lux”, que es fa seu un repertori que va des de músiques de tradició oral fins a cançons d’autor que, d’una manera o altra, es relacionen amb el Mediterrani com a àrea geogràfica. D’altra banda, al matí els baixos de l’Ajuntament d’Esterri d’Àneu han acollit la projecció del documental “Arrel”, que qüestiona per què els creadors contemporanis aposten cada cop més per la utilització del patrimoni cultural com a font d’inspiració.. El festival ha arribat aquest dimecres a l’equador.

Parlen al vídeo: MARIA ARNAL, CANTANT