SENTÈNCIA FERMA PER AL REI CARNESTOLTES EN LA RECTA FINAL D’ACTES A LA SEU D’URGELL

La Germandat de Sant Sebastià organitza, un any més, el judici al Rei Carnestoltes, enguany amb personatges adults, que han dictat sentència ferma. El Carnaval a la Seu d’Urgell ha finalitzat aquest dimecres.

El poble, el fiscal, el capellà, l’agutzil, el defensor de l’acusat i el mateix acusat, el Carnestoltes, són els personatges encarregats de celebrar el judici del Rei Carnestoltes. L’acte, organitzat per la Germandat de Sant Sebastià, s’ha celebrat aquest dimarts, en comptes del dissabte com era habitual, per allargar la celebració de Carnaval. 

Durant el judici s’ha acusat al Rei Carnestoltes de la brutícia als carrers de la Seu, d’arruïnar el comerç local amb un nou centre comercial, de les ocupacions al Carrer Canonges, de la falta d’obres al Seminari o del tancament del bar Plana. 

Després de repassar totes les acusacions la sentència ha estat clara, pena de mort per al Rei Carnestoltes. La proposta ha finalitzat amb el repartiment de coca i xocolata.

El Carnaval a la Seu d’Urgell ha finalitzat aquest dimecres, amb la processó de la llum i el silenci, la cremada del rei Carnestoltes i una sardinada. 

Parlen al vídeo: ANTONI GASSET, GERMÀ MAJOR GERMANDAT DE SANT SEBASTIÀ