S’INICIEN LES REMODELACIONS PER A OBRIR AL PÚBLIC EL JACIMENT DE SANT GERVÀS

L'Ajuntament de Gavet de la Conca ha posat en marxa un projecte de remodelació del Castell Sobirà de Sant Gervàs. Es tracta d’una fortalesa medieval del segle XI que forma part d’un nucli d’edificacions. Les obres implicaran una inversió de 220.000 euros, la meitat subvencionades pel Departament de Cultura de la Generalitat.

Passejar per les runes del Castell Sobirà de Sant Gervàs, contemplant des de dalt les Valls de Barcedana i el Montsec. L'Ajuntament de Gavet de la Conca ha posat en marxa un projecte de remodelació d’aquest Bé Cultural d’Interès Nacional. Es tracta d’una fortalesa medieval del segle XI que forma part d’un nucli d’edificacions. El castell, una ermita i les restes d’un poblat antic, l’abandonament del qual està datat al voltant del segle XIV.   

Abans d’obrir-la al públic l’Ajuntament vol efectuar un seguit d’obres per a reforçar i consolidar les runes per tal d’evitar despreniments. A més a més de delimitar la muralla i localitzar l’entrada al recinte, també volen acomodar la vegetació de la zona per a facilitar l’accés als visitants. Tot plegat implicarà una inversió de 220.000 euros dels quals la meitat estaran subvencionats pel Departament de Cultura de la Generalitat.

L’objectiu és que el jaciment passi a formar part del patrimoni medieval visitable de la comarca del Jussà, un dels atractius turístics i patrimonials de la regió.