S’OBRE UNA ESCOLA D’OFICIS DE MUNTANYA A ENVALL, AMB FORMACIONS VINCULADES AL TERRITORI

Un curs sobre maneig de motoserra ha donat aquesta setmana el tret de sortida a l’Escola d’Oficis de Muntanya ubicada a Envall, al Pallars Jussà, concretament a casa Bigodé. Dissabte es farà una jornada de portes obertes per donar a conèixer l’espai a tothom.

Un curs sobre maneig de motoserra ha donat aquesta setmana el tret de sortida a l’Escola d’Oficis de Muntanya ubicada a Envall, al Pallars Jussà, concretament a casa Bigodé. Dissabte es farà una jornada de portes obertes per donar a conèixer l’espai a tothom. La iniciativa neix amb tres finalitats principals, recuperar oficis del Pirineu i adaptar-los a les necessitats actuals, facilitar l’accés a formacions a joves del territori sense que s’hagin de desplaçar a altres demarcacions i crear xarxa entre les diferents entitats formadores del Pirineu.

Hi ha dos branques formatives a l’Escola. Una més de caire privat i d’oci i la formació professional reglada que començaran a oferir en cop hagin rebut l’acreditació com a centre col·laborador del Servei d’Ocupació de Catalunya amb qui estan fent els darrers tràmits i que serà FPO dual, fet que combina teòrica i pràctica.

Casa Bigodé és un espai que a banda d’acollir els cursos és també refugi, de manera que hi ha la part formativa però també facilita l’accés a l’habitatge per aquells que vulguin participar a les formacions o simplement passar uns dies a aquest petit poble de la Vall Fosca, amb tan sols set habitants, i conèixer l’entorn.

Parlen al vídeo:

MARIA GRIMALT VERT, CERAMISTA I DINAMITZADORA DE L’ESCOLA D’OFICIS DE MUNTANYA

MARTA VILLAGRASA, GUARDA REFUGI CASA BIGODÉ I DINAMITZADORA DE L’ESCOLA D’OFICIS DE MUNTANYA