SORPRESA I EXPECTACIÓ AL PONT DE SUERT ARRAN DE L’OPERACIÓ ANTITERRORISTA D’AQUEST DILLUNS

El Pont de Suert ha recuperat la normalitat aquest dimarts al matí després de l’operació contra el terrorisme jihadista que va tenir lloc aquest dilluns al vespre i nit a la cèntrica plaça del Mercadal de la localitat.

El Pont de Suert ha recuperat la normalitat aquest dimarts al matí després de l’operació contra el terrorisme jihadista que va tenir lloc aquest dilluns al vespre i nit a la cèntrica plaça del Mercadal de la localitat. Una operació ordenada per l’Audiència Nacional on hi van participar una trentena d’agents de la Guàrdia Civil, que van prendre el nucli antic de la població, generant una gran sorpresa i expectació entre els veïns.

Els agents van acompanyar a un noi, detingut prèviament a l’Aragó, fins al pis que compartia amb la seva mare en un edifici de tres plantes d’aquesta plaça, i s’hi van estar des de quarts de vuit del vespre fins pràcticament la mitjanit. De l’habitatge en van treure diverses caixes, tot i que no ha transcendit què hi van trobar.

Precisament ha explicat que no va ser informat prèviament que tindria lloc aquest operatiu i que des de la subdelegació del Govern espanyol a Lleida li van dir que tot plegat s’havia coordinat des de Madrid. 

On ho van viure en primera persona va ser l’Hotel Cotori, situat a la mateixa plaça del Mercadal. Els germans Maria José i Pere Escoll, que regenten l’establiment, han detallat que en el moment en què van arribar els agents tenien la terrassa plena de clients i que els van fer entrar a dins. 

Pel que fa a la identitat del detingut, tant l’alcalde com els diversos veïns consultats han coincidit en el fet que no tenia gaire relació amb el veïnat. El noi hauria treballat aquest estiu en un establiment comercial de la Vall de Boí.

Més enllà d’aquest escorcoll al Pont de Suert, no es coneixen més detencions o accions a Catalunya.

Parlen al vídeo:

JOSE ANTONIO TROGUET, ALCALDE DEL PONT DE SUERT

PERE ESCOLL, VEÍ DEL PONT DE SUERT