TALLERS PER APRENDRE OFICIS DEL TERRITORI

Amb la idea de promoure oficis del territori, la Fundació Planes Corts, situada a l’Alt Urgell, organitza durant l'any el cicle ‘Tastet d’oficis’. Són tallers impartits per professionals que treballen a les comarques pirinenques.

Amb la idea de promoure oficis del territori, la Fundació Planes Corts, situada a l’Alt Urgell, organitza durant l'any el cicle ‘Tastet d’oficis’, amb tallers impartits per professionals que treballen a les comarques pirinenques. Un d’aquests ha estat dedicat a l’elaboració de matons i iogurts i ha tingut lloc a l’obrador de Làctics L’Esquella de Bellver de Cerdanya. 

La Fundació Planes Corts treballa per generar activitat al territori pirinenc, on el sector agroalimentari hi té molta presència. Els tallers, però, són de diversos àmbits i els que han tingut més èxit han estat els d'elaboració de productes làctics, el d'encurtits i els d'horticultura. Totes les formacions volen promoure l'autoocupació, potenciar la sobirania i la transmissió de coneixements.  

Els tallers d'elaboració de productes agroalimentaris s'imparteixen a les instal·lacions del professionals però la fundació preveu disposar l'any vinent d'un obrador làctic compartir a Estamariu on poder organitzar les activitats.

En total, unes 200 persones han assistit o assistiran als tallers d'aquest any.

Parlen al vídeo:

MONTSE FERRER, DIRECTORA DE LA FUNDACIÓ PLANES CORTS