TANCATS ELS CONTENIDORS D’ORGÀNICA I RESTA A LA SEU D’URGELL

Els contenidors d’orgànica i resta s’han tancat a la Seu d’Urgell, després de tres mesos de prova pilot en una zona de la ciutat. La mesura busca augmentar el percentatge de recollida selectiva, a la vegada que s’implementa la taxa justa.

La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet tanca els contenidors d’orgànica i resta, a la Seu d’Urgell. La mesura ha començat amb alguns problemes tècnics, que durant el dia s’han pogut solucionar. L’actuació s’estén a tota la ciutat, després de gairebé tres mesos de prova pilot en una zona, on la recollida selectiva ha augmentat fins el 69%. 

El tancament també busca implementar la taxa justa, que permetrà un estalvi de fins a 60 euros anuals. 

Els contenidors només es podran obrir amb el mòbil o un clauer, que ja tenen el 70% d’habitatges. Fins el 12 de juny es mantindrà un punt al Centre Cívic El Passeig, pel 30% que encara no l’han recollit. La Mancomunitat farà un seguiment de la implementació de la mesura durant vuit setmanes, per resoldre dubtes i assegurar-ne el funcionament. 

El tancament de contenidors d’orgànica i resta es preveu que arribi a tots els municipis de la Mancomunitat, durant l’estiu. 

Parlen al vídeo:

JORDI VILARÓ, GERENT DE LA MANCOMUNITAT D’ESCOMBRARIES DE L’URGELLET

RICARD MATEU, PRESIDENT DE LA MANCOMUNITAT D’ESCOMBRARIES DE L’URGELLET

JOAN BARRERA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL