PUIGCERDÀ EXTERNALITZA ELS ESPLAIS D'ESTIU I EN FINANÇARÀ LES SORTIDES

Ja s'han obert les inscripcions per participar als dos casals d'estiu de Puigcerdà, la Quitxalla, per a nens i nenes de P3 fins a 5è de Primària i el Ksal Jove'stiu per a estudiants de 6è de Primària fins a 4t d'ESO. Fins l'any passat l'Ajuntament en gestionava el servei però enguany l'ha hagut d'externalitzar, fet que ha generat malestar entre algunes famílies perquè la quota ha augmentat significativament. 

La licitació ha estat guanyada per Quiràlia en el cas de La Quitxalla i per Diversport en el cas del Ksal Jove’stiu.

Des del consistori han explicat que la decisió de licitar el servei a una empresa externa s'ha pres davant la impossibilitat de contractar monitors directament. L'equip de govern ha indicat que els preus els ha fixat l'empresa i que el procés s'ha dut a terme per tal d’evitar que Puigcerdà es quedés sense aquesta oferta per als joves i infants de la Vila.

El règim de matí i tarda per una setmana a la Quitxalla és de 88,5€ i el servei de menjador de 50€. Pel que fa al casal jove, un mes sencer de 9 a 1 té un cost de 345 euros. 

Per tal de donar un cop de mà a les famílies, l'Ajuntament ha decidit finançar les dues sortides programades des dels casals. Així mateix, hi haurà l'opció d’un nou servei de monitoratge per a aquells infants que es portin el dinar de casa i no adquireixin el tiquet de menjador. 

Entre altres condicions, l’Ajuntament ha vetllat perquè, novament, siguin uns casals inclusius.

Com cada any, ambdós esplais se centraran en la promoció de les activitats ludicoesportives, tals com piscina, excursions, gimcanes o festes temàtiques. A més, també tornaran les curses d’orientació per l’entorn cerdà, acampades i sortides amb bicicleta. 

Els casals, que tenen lloc a l'escola Alfons I, és una opció molt utilitzada per a les moltes famílies de Puigcerdà que treballen en el sector turístic i, per tant, el volum de feina se'ls incrementa a l'estiu, sobretot a l'agost.

Com hem dit, les inscripcions ja estan obertes i aquests primers dies s'han reservat únicament a infants empadronats al municipi.

Parlen al vídeo:

MAR QUERA, REGIDORA DE JOVENTUT DE L'AJUNTAMENT DE PUIGCERDÀ