TAÜLL COMENÇA ACCIONS PER LIMITAR EL TRÀNSIT DINS EL POBLE

L’ajuntament de la Vall de Boí durà a terme actuacions durant aquest estiu perquè la limitació de vehicles, que poden accedir al poble de Taüll, sigui una realitat la primavera de l’any vinent.

L’ajuntament de la Vall de Boí comença aquest estiu els primer passos per pacificar el trànsit a l’interior del poble de Taüll. Durant la Setmana Santa es va fer una prova pilot, que només va permetre accedir al nucli els vehicles del veïnat i els serveis de càrrega i descàrrega. Una vegada feta, s’ha realitzat una consulta entre veïns i veïnes per decidir si la mesura es prolonga la resta de l’any.

La participació en la consulta ha estat del 30%, amb 64 vots vàlids, i més del 90% han estat a favor de limitar l’accés dels vehicles. D’aquests, un 70% és partidari a fer-ho tot l’any.
Davant aquest resultat l’ajuntament posarà en marxa diferents mesures com la millora de la senyalització a Sant Climent i els punts d’interès, per convidar els visitants a passejar fins el nucli antic; i la futura compra d’un terreny per augmentar les places de pàrquing.

La previsió és que totes les actuacions s’enllesteixin durant l’hivern i la pacificació de trànsit al poble sigui una realitat la primavera de 2023.

Parlen al vídeo:

GERARD SUBIRAT, TINENT ALCALDE VALL DE BOÍ