TOST ACULL LA JORNADA ‘TOTS A TOST’ SOBRE ELS POBLES ABANDONATS DEL PIRINEU

Els pobles abandonats del Pirineu han estat recordats aquest dimecres en la jornada ‘Tots a Tost’, que s’ha celebrat al despoblat de Tost. La iniciativa ha posat el focus en el procés de despoblament de la segona meitat del segle XX.

El despoblat de Tost, al municipi de Ribera d’Urgellet, ha acollit aquest dimecres al vespre la jornada sobre els pobles abandonats del Pirineeu. Sota el nom de ‘Tots a Tost’, la iniciativa ha posat el focus en el procés de despoblament que molts pobles de muntanya van patir durant la segona meitat del segle XX, sent-ne el nucli on s’ha celebrat un exemple.

Obiols, qui té avantpassats al poble i a la vall, ha encapçalat una visita guiada a les ruïnes de Tost. L’itinerari, que ha recordat els darrers habitants del poble, ha començat davant la casa que havia estat de la seva padrina, l’única que es manté denmpeus.

A l’església de Sant Martí s’ha dut a terme una conferència de l’escriptor i naturalista Jordi Pasques en què ha fet un repàs dels pobles abandonats del Pirineu, els orígens del seu despoblament i l’estat actual. La jornada ha clos amb el concert Muntanyes de vida de La Sonsoni, duet compost per Pep Lizandra i Elías Porter.

Parlen al vídeo: JOAN OBIOLS, ESCRIPTOR