TREBALLADORES DE LA RESIDÈNCIA FIELLA CORROBOREN EL CAOS DURANT EL BROT DE COVID-19

Aquest divendres han començat al jutjat de Tremp les declaracions dels empleats que treballaven a la residència Fiella quan es va produir la mort de 64 ancians el novembre del 2020 pel brot de Covid-19. Han declarat com a testimonis nou treballadores d’aquesta residència de la capital del Pallars Jussà. Xavier Prats, l’advocat de l’acusació popular i de les famílies de tres dels ancians morts en aquesta residència, després d’escoltar les sis primeres declaracions, ha explicat que hi ha hagut declaracions més preparades i altres de més espontànies.
I remarca que algunes de les declaracions del personal corroboren el caos.

Prats també explica que algunes declaracions parlen de falta de formació per afrontar el brot i falta de persones que feia que el servei d’àpats com el sopar s’allargués fins a la 1 de la matinada. Prats assegura que la manca de personal i el descontrol es deu a l’incompliment del pla de contingència.
En el marc de la instrucció judicial estan citats a declarar una cinquantena de testimonis. La setmana passada van declarar agents dels Mossos d’Esquadra, l’aleshores gerent de la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny, i la persona que va assumir la direcció de la residència quan la va intervenir la Generalitat, Elena Badia.

Parlen al vídeo: XAVIER PRATS, ADVOCAT DE L’ACUSACIÓ POPULAR