TREMP RECLAMA QUE ES MANTINGUIN LES PROVES DE LA SELECTIVITAT AL PALLARS

L’Ajuntament de Tremp i el Consell Comarcal del Pallars Jussà estan fent gestions per intentar reconduir la decisió del departament de Recerca i Universitats d’eliminar la seu de Tremp per fer-hi les Proves d’Accés a la Universitat. Ho han fet després que dijous s’assabentessin, a través d’una professora, que ja no s’oferia l’opció d’inscriure’s en aquesta seu per supervisar els exàmens.

Tremp es va convertir en seu de les proves fa 2 anys per minimitzar els desplaçaments a causa de la pandèmia i ha acollit alumnes dels 2 Pallars durant aquest temps. Ara, amb la supressió de la seu de Tremp, els estudiants del Jussà hauran de tornar a desplaçar-se a Lleida i els del Sobirà a la Seu d’Urgell, com abans.
Maria Pilar Cases, alcaldessa de Tremp, ha explicat que juntament amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà han fet una carta per reclamar que Tremp es mantingui com a seu i que estan fent trucades a nivell polític per mirar de reconduir la situació.

Cases afegeix que el fet d’haver-se de desplaçar a Lleida o a la Seu “és una despesa molt important per a les famílies, ja que comporta que s’hagin de quedar a dormir allà; i, a més, tampoc és sostenible, perquè el desplaçament és molt més llarg”.

Des de Recerca i Universitats han explicat que la reducció de seus respon al fet que les pròximes PAU es plantegen en el mateix format que hi havia abans de la pandèmia i que, entre altres coses, també els exàmens es tornaran a fer en tres dies en comptes de quatre.