TRES REPRESENTANTS DEL GEOPARC ORÍGENS, SORPRESOS PEL TERRATRÈMOL DEL MARROC

Tres representants del Geoparc Orígens es van veure sorpresos el passat 8 de setembre a la nit pel fort terratrèmol que va saccejar el Marroc. Tots ells eren a Marràqueix, una de les ciutats més afectades pel sisme, assistint a la 10a Conferència de Geoparcs mundials de la UNESCO que se celebra cada dos anys. Aquest any el país amfitrió era el Marroc i la conferència l’organitzava pel Geoparc de M’Goun. 

Més enllà de l’ensurt pel terratrèmol, des del Geoparc expliquen que aquestes conferències són interessants, ja que permet interactuar amb representants d’altres espais. De fet, en aquesta conferència hi van participar més de 1.000 persones de 200 geoparcs d’arreu del món. 

Des del Geoparc conclouen que el terratrèmol i les greus afectacions manifest la necessitat de continuar treballant amb la població local d’aquests territoris, amb formació i accions pràctiques que contribueixin la reducció dels riscos. De fet, assenyalen que aquest és un dels temes principals dels Geoparcs mundials de la UNESCO i afegeixen que, tot i que cap dels assistents a la conferència va resultar ferit en l’incident, l'impacte en les comunitats del voltant de Marrakech reforça la importància d’aquesta feina.

Parlen al vídeo: NÚRIA VERDENY, TÈCNICA DEL GEOPARC ORÍGENS