TUIXENT CELEBRA EL DESÈ ANIVERSARI DE LA RECUPERACIÓ DEL BALL DE LLANCERS

El ball de llancers celebra el desè aniversari des que un grup de veïns i veïnes en va recuperar la tradició. Els actes tindran lloc durant la Festa del Roser de Tuixent, que programa activitats entre el 12 i el 15 d’octubre.

Tuixent celebra el desè aniversari des que es va recuperar el ball de llancers, en el marc d’actes de la Festa del Roser. La dansa de quadrilla, que es ballava durant la Festa Major va desaparèixer als anys 50 i el 2013 un grup de veïns i veïnes van recuperar la tradició. Des llavors, només la pandèmia, va aturar durant un any el ball de llancers. 

La tradició es va recuperar amb una quadrilla. La població s’ha animat a participar-hi i enguany s’han creat fins a tres quadrilles. Els impulsors esperen que cada vegada s’uneixin més persones i l’any que ve comptar amb quatre quadrilles. 

La Festa del Roser es celebra a Tuixent del 12 al 15 d’octubre, el dia especial pel ball de llancers, però, serà el dissabte 14. La jornada començarà a la 13h amb la inauguració d’una exposició dedicada a la dansa i a les 18h de la tarda tindrà lloc l’acte de celebració de la recuperació. 

Parlen al vídeo: JOSEP ANTON FERRE, BALLADOR