ÚLTIMES FORMACIONS PER ESCOLLIR EL JURAT DEL CONCURS JUVENIL DE FORMATGES ARTESANS

L’alumnat de segon d’ESO de la Seu d’Urgell finalitza les formacions de formatge per participar en el concurs juvenil de Formatges Artesans del Pirineu. En total una desena de joves decidiran el Millor Formatge Artesà del Pirineu durant la Fira de Sant Ermengol.

Finalitzen les formacions per als alumnes de segon curs d’ESO de les escoles Joan Brudieu i La Salle, a la Seu d’Urgell, per als joves que formaran part del concurs juvenil de Formatges Artesans del Pirineu. L’alumnat ha participat en diferents xerrades i tastos a l’Espai Ermengol per conèixer el procés d’elaboració dels formatges i iniciar-se en el tast d’aquest aliment. 

En total s’han realitzat 6 formacions, impartides per responsables de les formatgeries l’Oliva, Castell-llebre i Mas d’Eroles. Durant aquestes, les i els joves han degustat diferents tipus de formatges i els han comentat. 

Entre tot l’alumnat que ha fet la formació en sortirà el jurat que participarà a la Fira de Formatges Artesans del Pirineu. 

El jurat es completarà amb alumnes de l’Institut La Valira, que ja inclou la formació dins la planificació del curs.  

Les i els joves escollits decidiran el Millor Formatge Artesà del Pirineu, d’entre els guanyadors de les medalles d’or del Concurs de Formatges Artesans del Pirineu, que tindrà lloc el 15 d’octubre. 

Parlen al vídeo:

NÚRIA TOMÀS, REGIDORA EDUCACIÓ LA SEU D’URGELL

JORDI RABASSA, ALUMNE LA SALLE

SALVADOR MAURA, MAS D’EROLES