ÚLTIMES PROVES D’IL·LUMINACIÓ A L’AEROPORT ANDORRA-LA SEU PER INICIAR VOLS NOCTURNS

L’aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell efectua les últimes proves, de les noves llums de la pista i la plataforma, que permetran l’aterratge i enlairament de vols nocturns. A inicis de febrer, l’Agència Estatal de Seguretat Aèria en certificarà les obres.

Fins ara quan el sol s’amagava, l’aeroport d’Andorra – La Seu d’Urgell aturava l’activitat aèria. Ara, amb les noves llums de la pista i la plataforma s’hi permetrà l’aterratge i enlairament de vols nocturns. Aquest dimecres, el ministre de Presidència, Economia i Empresa d’Andorra, Jordi Gallardo, i el conseller de Territori, de la Generalitat, Juli Fernàndez, han visitat les instal·lacions i han assistit a un dels simulacres, per posar en marxa la nova instal·lació, que ha suposat una inversió de més d’1 milió d’euros. 

L’actuació permetrà ampliar l’operativa de l’aeroport, tot i que les llums només s’obriran quan hi hagi operacions, per reduir l’impacte visual i energètic. 

El proper repte de la infraestructura serà convertir-la en internacional per rebre vols procedents de fora l’espai Schengen. 

L’Agència Estatal de Seguretat Aèria visitarà l’aeroport, els dies 7 i 8 de febrer, per certificar les obres i permetre usar les llums per operacions nocturnes.

Parlen al vídeo:

JULI FERNÀNDEZ, CONSELLER DE TERRITORI DE LA GENERALITAT

JORDI GALLARDO, MINISTRE PRESIDÈNCIA, ECONOMIA I EMPRESA A ANDORRA