UN TERÇ DELS TREBALLADORS DE LA MOLINA FAN VAGA

Un terç del centenar de treballadors de La Molina s’han adherit aquest divendres a la vaga convocada pels sindicats UGT i Intersindical per als dies 10, 11, 12, 16, 17 i 18 de març amb aturades parcials de 10.00 h a 13.00 h. Els treballadors reclamen millores laborals i l'empresa qualifica la vaga d'"insolidària"

Un terç del centenar de treballadors de La Molina s’han adherit aquest divendres a la vaga convocada pels sindicats UGT i Intersindical per als dies 10, 11, 12, 16, 17 i 18 de març amb aturades parcials de 10.00 h a 13.00 h. Una vaga que coincideix amb els Campionats del Món d’Snow per a persones amb discapacitat.

Recordem que aquests sindicats han convocat la vaga assegurant que s’ha trencat la negociació del conveni col·lectiu de la divisió de Turisme i Muntanya d’FGC. Aquestes negociacions van començar el passat 31 d’octubre i els sindicats lamenten que l’empresa ha bloquejat qüestions com els permisos retribuïts, la modalitat de jornada laboral, els equipaments de seguretat o el transport dels empleats, entre altres. 

Des del sindicat han detallat que han arribat a acords en matèria de plusos festius i antiguitats i en la relació de llocs de treball però que els sembla “discriminatòria”. També han assegurat que se senten discriminats respecte a treballadors de Ferrocarrils de l’àrea metropolitana. 

Pel que fa a l’afectació que ha tingut a l'estació cerdana, el sindicat ha detallat que l’empresa, en previsió de la vaga, ha decidit tancar tres zones, la del Telecabina, la d’Alabaus i la de Roc Blanc -tot i que des de l’empresa han assegurat que el Telecabina l’han tancat pel vent. En el cas del telecadira de Trampolí, que inicialment estava obert, també ha tancat durant el matí. El de Pista Llarga ha parat de funcionar al voltant de les deu durant uns minuts.

També han mostrat rebuig a la vaga des de l’Associació d’Escoles d’Esquí i Snowboard de La Molina, tot denunciant “la irresponsabilitat i manca de sensibilitat per part dels convocants”,“en una temporada que ha resultat especialment difícil per la manca de neu”. En aquest sentit, han lamentat que les escoles “estan sent directament perjudicades per les anul·lacions de reserves” i s’han “reservat el dret d’emprendre les accions legals”.

Parlen al vídeo: DANIEL CROS, MEMBRE COMITÈ D'EMPRESA INTERSINDICAL