UN TERRATRÈMOL DE 3,8 GRAUS SACSEJA DIVERSES COMARQUES PIRINENQUES I ANDORRA

Un terratrèmol de 3,8 graus a l’escala de Richter ha sacsejat diverses comarques pirinenques i Andorra. Segons ha informat l’Institut Geològic de Catalunya, l’epicentre s’ha situat entre Os de Civís i el port de Cabús, molt a prop del límit fronterer entre l’Alt Urgell, el Pallars Sobirà i Andorra.
El terratrèmol ha tingut lloc a les 3 de la matinada i ha estat força percebut a Andorra i al nord de l’Alt Urgell, però també s’ha deixat notar en punts de Cerdanya i el Pallars Sobirà. Fins el moment Protecció Civil ha rebut 318 enquestes de percepció.

A la Seu d’Urgell hi ha hagut alguns veïns que els ha fet aixecar-se del llit.
També hi ha hagut ciutadans que no han notat la sacsejada.

Les xarxes socials s’han omplert de comentaris d’usuaris, sobretot d’Andorra, però també a l’Alt Urgell i Pallars Sobirà.
El seguiment del Pla especial d’emergències sísmiques a Catalunya informa que s’han produït 20 rèpliques del sisme, totes amb una magnitud inferior a 2.
Fa poques setmanes que en la mateixa zona s’han produït dos sismes més, tot i que d’una intensitat menor, un va arribar a 2,5 graus a l’escala de Richter i l’altre amb una magnitud d’1,4.

Parlen al vídeo: 
MARC MATA, VEÍ DE LA SEU D’URGELL
BLANCA PLANA, VEÏNA DE LA SEU D’URGELL