UNA AERONAU CORPORATIVA INICIA ELS VOLS NOCTURNS A L’AEROPORT D’ANDORRA – LA SEU

L’aterratge d’una nau corporativa a l’Aeroport d’Andorra – La Seu, aquest diumenge a la nit, suposa l’inici de l’operativa nocturna a la instal·lació, després de la finalització de les obres d’il·luminació, a inicis d’aquest any.

El Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya ha anunciat l’inici dels vols nocturns a l’Aeroport d’Andorra – La Seu d’Urgell. Una aeronau d’aviació corporativa, procedent de França, ha estat la primera en realitzar aquest tipus d’operativa, el diumenge a la nit. 

L’equipament va encendre, per primera vegada els llums de la pista i de la plataforma, a inicis de febrer, durant un simulacre, després de cinc mesos d’obres d’il·luminació. L’actuació, amb un cost de més d’1 milió d’euros, va consistir en la instal·lació de tres torres de llums amb energia solar, l’adequació de la pista amb llums d’obstacles, leds i canalitzacions als laterals. 

D’altra banda, el Govern Andorrà ha mostrat el seu malestar amb la companyia Air Nostrum, que actualment opera els vols amb Madrid, per l’augment de cancel·lacions durant aquest any. La última precisament, a mitjans d’aquest setembre, quan una incidència tècnica va fer que l’avió es substituís per un aparell més gran, que per mida no pot aterrar a l’aeroport pirinenc. 

Per aquests motius, el Govern d’Andorra decidirà en breu si renova la concessió amb Air Nostrum, la qual venç aquest desembre.