EL CCAU NETEJA PINTADES CONTRA EL TURISME AL MIRADOR DE LA CREU DE GUILS

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha netejat unes pintades contra el turisme, que han aparegut al mirador de la creu de Guils. Tot i l’actuació, una frase obligarà a repintar el terra de la passera volada.

El mirador de la Creu de Guils ha aparegut amb pintades a les baranes de vidre, al terra i al suport de selfies, en les quals els autors expressen la seva oposició amb aquest tipus d’estructures. El Consell Comarcal de l’Alt Urgell ja hi ha actuat, el mateix dilluns, i excepte una de les frases, que obligarà a pintar el terra de la passera volada, la resta han pogut ser netejades. 

El mirador, que ha estat finançat amb fons europeus i de la Generalitat de Catalunya, forma part del projecte Camina Pirineus, que té per objectiu la recuperació, senyalització i divulgació de camins tradicionals, i que es complementa amb diversos miradors panoràmics. 

Des del Consell Comarcal creuen que es pot discutir sobre l’impacte del turisme de moltes maneres, però no amb actes vandàlics. 

El mirador s’emplaça en una zona amb la consideració legal d’urbanitzada, perquè està en el perímetre d’afectació de la carretera N-260, entre la Seu d’Urgell i Sort. 

Parlen al vídeo: JOSEFINA LLADÓS, PRESIDENTA DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALT URGELL