UNA CANTADA DE 1.200 VEUS PEL ROMÀNIC DE LA VALL DE BOÍ

Diumenge es van reunir a la Vall de Boí 1.200 cantaires de 38 corals catalanes. Va ser la 14a edició de Lleida Canten, una trobada de corals que organitza Maristes Montserrat de Lleida i que cada any tria un motiu per a arreplegar-se i cantar.

Diumenge es van reunir a la Vall de Boí 1.200 cantaires de 38 corals catalanes. Va ser la 14a edició de Lleida Canten, una trobada de corals que organitza Maristes Montserrat de Lleida i que cada any tria un motiu per a arreplegar-se i cantar. Enguany ha sigut pel romànic, en motiu dels 900 anys de les consagracions de les esglésies de Sant Climent i Santa Maria de Taüll, dues de les esglésies romàniques de la vall.

Els i les cantaires es van repartir per la vall per conèixer el patrimoni de la regió, no només el romànic, sinó també la pedra seca, les falles o starlight, tots declarats i protegits per la UNESCO.

La jornada musical va acabar amb un cant comú a Sant Climent de Taüll. 1.200 veus van ressonar en les parets gairebé mil·lenàries de l’església d’aquesta petita vall. 

Parlen al vídeo: SÒNIA BRUGUERA. ALCALDESSA DE LA VALL DE BOÍ