UNA CINQUANTENA DE FORMATGERIES ARTESANES A PUNT PER LA FIRA DE SANT ERMENGOL

Últimes preparacions per obrir portes a la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, que enguany celebra la vint-i-novena edició, en el marc de la Fira de Sant Ermengol, que tindrà lloc fins el dia 15.

Les 51 formatgeries artesanes que participen en la vint-i-novena edició de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu han ultimat els detalls per obrir portes, aquest divendres a la tarda. La mostra, que s’emmarca dins la Fira de Sant Ermengol, compta amb artesans, com Quesos de Radiquero, que fa més de quinze anys que no falten a la cita. 

I a la banda oposada, els impulsors de Lo Nicolau Artesà és la primera vegada que formen part de la fira. 

En l’esdeveniment s’ha convidat, com a novetat, una formatgeria catalana no pirinenca; i com ja és habitual, una formatgeria de fora de Catalunya. 

Tot i que les altes temperatures han marcat l’inici de la fira, els productors es mostren més preocupats per altres temes, com la sequera. 

La Fira de Sant Ermengol, que es celebra fins el dia 15, compta amb més de 200 parades de venda ambulant i un centenar d’artesania i productes de proximitat.

Parlen al vídeo:

TOÑO FRANCO, QUESOS DE RADIQUERO

RAMON PUNSOLA, LO NICOLAU ARTESÀ

ISMAEL LÁZARO, ROBLES DE LA VALCUEVA

JUDIT CARREIRA, FORMATGES DE L’ABADESA