UNA FREQÜÈNCIA MÉS I HORARI ADAPTAT PER ENLLAÇAR AMB L’AVE AL TREN DE LA POBLA

La línia de tren entre Lleida i la Pobla de Segur comptarà amb una freqüència més al migdia, tots els dies feiners i el primer tren que surt al matí des de la població pallaresa ho farà un quart d’hora abans per poder enllaçar amb l’AVE a l’estació de Lleida-Pirineus.

La línia de tren entre Lleida i la Pobla de Segur comptarà amb una freqüència més al migdia, tots els dies feiners. La mesura entrarà en funcionament el mes d’abril, tal com s’ha anunciat durant la reunió de la Comissió de seguiment de la línia, celebrada aquest dimarts al migdia a la Pobla de Segur. 

D’altra banda, el primer tren que surt al matí des de la població pallaresa ho farà un quart d’hora abans per poder enllaçar amb l’AVE a l’estació de Lleida-Pirineus, una mesura que també s’aplicarà tots els dies feiners a partir de l’abril.

Malgrat no haver-se pogut satisfer totes les demandes que hi ha sobre la línia, com ara la construcció d’un hangar perquè el tren faci nit al Pallars, ja que des de Ferrocarrils s’ha comentat que és inviable econòmicament per la despesa de manteniment que porta afegida, des de la delegació del govern s’ha valorat positivament les millores.

L’any passat, la línia Lleida-La Pobla de Segur va assolir els millors resultats des del 2016, primer any d’explotació del servei ferroviari per part de Ferrocarrils, i va superar les xifres prepandèmia. Així, durant el 2022 es van realitzar 278.000 viatges, un 34% més que l’any anterior i un 10,5% més que el 2019.

Pel que fa al Tren dels Llacs, l’any passat es va tancar amb 5.820 persones visitants entre les circulacions del tren històric i del panoràmic. Aquest any, està previst que comenci la temporada el 22 d’abril i la finalitzi el 28 d’octubre.

Parlen al vídeo:

TONI SEGARRA, PRESIDENT FGC

JOSEP CASTELLS, DELEGAT DEL GOVERN A L’ALT PIRINEU I ARAN