COMENCEN LES COMPETICIONS DELS MUNDIAL D’ESQUÍ DE MUNTANYA A BOÍ TAÜLL

Aquest dimarts la prova d’Esprint ha donat el tret de sortida als Mundials d’esquí de muntanya a l’estació ribagorçana de Boí Taüll.

Aquest dilluns a la tarda ha tingut lloc a Taüll la cerimònia inaugural dels Mundials d’esquí de muntanya que se celebren aquesta setmana a l’estació de Boí Taüll. L’estació ribagorçana es convertirà fins al 5 de març en la seu oficial d’aquesta competició, després d’haver estat la seu dels campionats europeus d’esquí de muntanya el febrer de 2022. La cerimònia d’obertura s’ha celebrat davant de Sant Climent de Taüll, que s’ha fet lluir per a l’ocasió, amb un espectacle de llum i color. L’acte ha comptat també amb la desfilada dels diferents equips, així com els parlaments de les autoritats i alguns esportistes.

Amb la voluntat de continuar apostant per l’organització de campionats de caire internacional, l’estació celebrarà els mundials en format olímpic i acollint cinc proves: esprint, individual, vertical, relleus i equips. Justament, aquest dimarts la prova d’Esprint ha donat el tret de sortida a les competicions dels mundials. La prova dura al voltant de 3 minuts per cada atleta i es disputa en un màxim de 70 metres de desnivell positiu. L’equip espanyol s’ha endut cinc medalles. Destaquen Oriol Cardona, que s’ha proclamat campió del Món d’Esprint, Laia Sellés que s’ha endut l’or en la categoria Sub18 i Maria Ordóñez, la plata en la categoria sub20.

Parlen al vídeo: ORIOL CARDONA, INTEGRANT EQUIP ESPANYOL