UNA TRENTENA DE FAMÍLIES S'HA BENEFICIAT DEL NOU SERVEI DE CANGURATGE

Una trentena de famílies s'han beneficiat del nou servei públic i puntual de canguratge impulsat des de Serveis Socials de Cerdanya. De moment, s'han pogut atendre totes les peticions. A partir del març, el servei s'oferirà també a Alp, Llívia, Ger i Martinet.

Una trentena de famílies s'ha beneficiat del nou servei públic i puntual de canguratge impulsat des de Serveis Socials de Cerdanya. O el que és el mateix, una quarantena d'infants d'entre quatre mesos i catorze anys. El servei, anomenat “L'Espai” i situat al Carrer Raval de les Monges de Puigcerdà, es va posar en marxa el passat novembre amb l'objectiu de millorar la conciliació familiar i laboral de les famílies. De moment, s'han pogut atendre totes les peticions.

Si en els propers mesos s'incrementa el nombre de sol·licituds, s'hauran d'aplicar uns criteris de priorització per atendre primer aquells casos amb més necessitat de conciliació. El perfil de families  que fins ara han utilitzat el servei és variat i no totes són usuàries de Serveis Socials.

Ara el servei és gratuït, però estudien la possibilitat d'implantar un sistema de copagament, amb un preu molt assequible, per tal d'evitar reserves que després no es facin efectives. 

A partir del març, el servei s'oferirà també a Alp, Llívia, Ger i Martinet.

Així, doncs, a Puigcerdà es manté el servei els dimarts, dijous i divendres a la tarda i dissabte al matí, una franja molt sol·licitada. A Llívia els dilluns, a Alp els dimarts i a Ger els dimecres. En aquestes tres poblacions el canguratge serà en horari de tarda. Per ara són quatre els monitors que acompanyen els infants.

El servei forma part del programa de temps per cures desplegat pel Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. 

Parlen al vídeo: JOAN BRAGULAT, DIRECTOR SERVEIS SOCIALS CERDANYA