UNES 8.000 PERSONES HAN PASSAT PEL PONT DE SUERT A LA FIRA DE LA GIRELLA

La Fira de la Girella ha aplegat aquest diumenge al Pont de Suert prop de 8.000 persones, segons càlculs de l’ajuntament, el que suposa un dels dies en què el nucli rep més visitants de tot l’any.

La Fira de la Girella ha aplegat aquest diumenge al Pont de Suert prop de 8.000 persones, segons càlculs de l’ajuntament, el que suposa un dels dies en què el nucli rep més visitants de tot l’any. L’esdeveniment, que ja acumula vint-i-dues edicions, ha comptat amb diverses activitats centrades principalment en la promoció d’aquest embotit característic de l’Alta Ribagorça i els Pallars.

Seguint el plantejament de la darrera edició marcada per la pandèmia, s’ha optat per ubicar els escenaris de manera més esponjada, amb el tast de girella a la Confraria de Sant Sebastià en lloc de fer-se a la plaça del Mercadal, com en anys anteriors. Per a l’ocasió s’han cuinat un total de 150 kg de girella. Els visitants també han tingut l’oportunitat d’adquirir l’embotit, en aquest cas sense cuinar, de la mà de les carnisseries presents al mercat de productes artesans. Un mercat que compta amb més d’un centenar de parades.
El pregoner d’aquesta edició de la fira ha sigut el periodista Francesc Xavier Bonastre, que com ja és tradició ha sigut nomenat de manera simbòlica Majoral dels Pirineus.

Durant la jornada també s’han programat més activitats per a tots els públics, entre elles un taller per ensenyar a cosir girella que ha posat fi als actes de la fira.

Parlen al vídeo:

JOSE ANTONIO TROGUET, ALCALDE DEL PONT DE SUERT

FRANCESC XAVIER BONASTRE, MAJORAL DELS PIRINEUS 2022