VEÏNAT DE L’ALT URGELL S’ORGANITZA CONTRA LA PUJADA DEL 57% EN LA TAXA D’ESCOMBRARIES

El veïnat de vuit municipis de l’Alt Urgell, els quals formen part de la Mancomunitat Intermunicipal de Gestió de Residus de l’Alt Urgell Meridional, es reuneixen contra la pujada del 57% de la taxa d’escombraries.

La sala de plens de l’Ajuntament d’Oliana ha quedat petita per parlar de la pujada del 57% en la taxa d’escombraries als vuit municipis, que formen part de la Mancomunitat Intermunicipal de Gestió de Residus de l’Alt Urgell Meridional. Un grup de veïns han recollit més de 1.500 firmes per demanar explicacions perquè l’única resposta, per part dels Ajuntaments, ha estat que fins ara el servei era deficitari. 

La reunió ha comptat amb representants del Síndic de Greuges, els quals prèviament s’han reunit amb integrants de la Mancomunitat. L’organisme ara demanarà informació sobre el procediment seguit i un informe econòmic que justifiqui la pujada de la taxa. 

D’altra banda, el veïnat denuncia un servei insuficient, amb contenidors en mal estat i vehicles de recollida antics. El grup de veïns posa sobre la taula la manca de transparència de la Mancomunitat, que no disposa de cap espai físic ni forma de contacte virtual.

El grup de veïns que impulsa les reclamacions anima la població a interposar Recurs de reposició, als diferents consistoris, per demanar la devolució dels ingressos corresponents a la pujada de la taxa. 

Parlen al vídeo:

SÍLVIA AUGÉ, VEÏNA D’ORGANYÀ

JAUME SAURA, ADJUNT A LA SÍNDICA DE GREUGES

YURI BUFIDI, VEÍ DE L’ALZINA D’ALINYÀ