VILAGRÀ MANTÉ LA CONSULTA DELS JJOO NOMÉS A L'ALT PIRINEU I ARAN

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, manté que la consulta dels Jocs Olímpics d'Hivern se celebri només a les comarques de l'Alt Pirineu i l'Aran, tot i que altres territoris, com el Berguedà, demanen que els incloguin. En una entrevista a Catalunya Ràdio, que ha tingut lloc aquest matí al Niu de l'Àliga, Vilagrà ha subratllat que, de tota manera, volen que comarques com el Berguedà, Solsonès i Ripollès també participin del procés i ha assegurat que hi estan intensificant les reunions.

La previsió del Govern és que la consulta se celebri a finals de primavera. La consellera ha explicat que la candidatura planteja celebrar proves en altres països i, sobre la reunió amb l'Aragó, ha assenyalat que no hi ha nova data, però que "probablement es produirà en les properes setmanes".

Vilagrà ha defensat la consulta es farà a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran per "acostar al màxim a les persones que tindran la candidatura en el seu territori" i perquè són unes comarques que "sovint senten que les decisions es prenen molt lluny”.

Amb tot, ha recalcat, el Govern vol que el Berguedà, el Solsonès i el Ripollès "puguin fer aportacions" en el procés i que per això participen de la comissió territorial i han intensificat les reunions institucionals i amb els agents socials i econòmics per explicar-los el projecte.