22 ANYS DE PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO DE LES ESGLÉSIES ROMÀNIQUES DE LA VALL DE BOÍ

Aquest dimecres 30 de novembre fa 22 anys de la Declaració de les esglésies romàniques de la Vall de Boí Patrimoni Mundial de la UNESCO. Un distintiu que al llarg dels anys els ha aportat reconeixement, capacitat per mantenir-les i millorar-les i ha convertit la Vall en un punt de referència pel que fa a l’arquitectura romànica d’abast mundial.

Aquest dimecres 30 de novembre fa 22 anys de la Declaració de les esglésies romàniques de la Vall de Boí Patrimoni Mundial de la UNESCO. Un distintiu que al llarg dels anys els ha aportat reconeixement, capacitat per mantenir-les i millorar-les i ha convertit la Vall en un punt de referència pel que fa a l’arquitectura romànica d’abast mundial. Al llarg de l’any passen milers i milers de persones que venen a visitar els temples i a conèixer la història, però també estudiosos de l’art i l’arquitectura, experts en diversos àmbits que no es volen deixar perdre aquesta joia del romànic. 

Cada any, per celebrar l’efemèride, des del Centre del Romànic s’organitza alguna activitat i enguany durant el dia d’avui s’ha fet jornada de portes obertes matí i tarda en quatre dels nou temples, així com al Centre.

La Vall de Boí compta amb dos reconeixements UNESCO més, les falles, com a Patrimoni Immaterial, el cel Starlight. Un conjunt que deixa palès tant l’atractiu natural com cultural del territori.