ACTE D'HOMENATGE A LES 21 VÍCTIMES DE PUIGCERDÀ ASSASSINADES DURANT LA GUERRA CIVIL

Més d'un centenar de persones van assistir dissabte al migdia en l'acte d'homenatge a les 21 víctimes de Puigcerdà assassinades durant la Guerra Civil, coincidint amb el 87è aniversari dels fets.

Més d'un centenar de persones van assistir dissabte al migdia en l'acte d'homenatge a les 21 víctimes de Puigcerdà assassinades durant la Guerra Civil, coincidint amb el 87è aniversari, ja que els fets van ocórrer el 9 de setembre del 36. L'acte va tenir lloc a la creu del Còrrec del Gavatx, al terme municipal de Fontanals de Cerdanya, on es van cometre els assassinats. 

L'homenatge va començar amb la interpretació d'una peça musical i seguidament es van inciair els parlaments. Primer de l'alcalde del municipi, Ramon Chia, i després del director del Memorial Democràtic de la Generalitat, Jordi Font, i de periodista autora del pòdcast que explica els fets, Teresa Turiera-Puigbò. Després es va descobrir un monòlit i els familiars van dipositar una rosa a la creu. L'acte va finalitzar amb una peça musical. 

Recordem que Turiera-Puigbò va presentar el passat 24 d'agost a l'Arxiu Comarcal cerdà el pòdcast documental que compta amb amb l’opinió d’historiadors i amb la veu de testimonis directes i de familiars de les víctimes.