L'ARTISTA PHILIPPE LAVAILL EXPOSA A BOLVIR UNA VUITANTENA D'OBRES

L'Espai Ceretània acull aquests dies l'exposició 'Gea, entre la llum i la foscor' de l'artista de la Catalunya Nord Philippe Lavaill. Consta d'una cinquantena d'escultures, una desena de làmpades i diverses pintures.

L'Espai Ceretània de Bolvir acull aquests dies l'exposició 'Gea, entre llum i la foscor' de l'artista de la Catalunya Nord Philippe Lavaill. Segons Lavaill, aquesta exposició vol ser un trajecte entre la vida i la mort, on la guerra i la maldat endinsen en la foscor de l'ésser humà i la llum porta un impuls esperançador de la creació i de l'equilibri. 

La mostra compta amb dues parts: una primera amb una cinquantena d'escultures de guix, on hi predominen cossos humans, una dotzena de làmpades i també algunes de pintures. L'artista ha volgut plasmar temes d'actualitat, com la guerra d'Ucraïna, l'amenaça nuclear i les víctimes i els naufragis del Mare Nostrum.

L'altra part, ubicada en una segona sala de l'equipament, consta de diverses pintures de paisatge pirinenc i trasnsfonterer.

Philippe Lavaill va néixer a Perpinyà i desenvolupa la seva activitat entre l'Alt Urgell i Andorra. Ha emplaçat obres i monuments a Barcelona, Nova York, Tòquio i també Cerdanya.

L'exposició es podrà visitar fins el mes d'octubre.