BELLVER ACULL LA SEMIFINAL DEL 20è CONCURS DE LECTURA EN VEU ALTA

Bellver de Cerdanya ha acollit aquest dimarts la semifinal territorial del 20è Concurs de Lectura en Veu Alta dels centres educatius de Cerdanya. L'objectiu és animar els infants i joves a llegir i a fer-ho en veu alta.

Bellver de Cerdanya ha acollit aquest dimarts la semifinal territorial del 20è Concurs de Lectura en Veu Alta dels centres educatius de Cerdanya. En aquesta ocasió, hi han participat sis escoles, amb un total de tretze alumnes que prèviament han estat seleccionats als seus centes. L'objectiu és animar els infants i joves a llegir i a fer-ho en veu alta. 

El certament consta de diferents categories i cada estudiant ha llegit un fregment d'un llibre proposat per l'organització. En el cas dels alumnes de Cicle Mitjà, categoria Grumets Vermells, el llibre escollit  ha estat 'Capità Lluc' de Carles Sala. En la categoria Grumets Verds, és a dir, Cicle Superior, el llibre seleccionat ha estat 'El vuitè nan', de Josep Vallverdú. Els participants de la categoria Timoners, que són alumnes de l'Aula d'Acollida i que fa menys de dos anys que aprenen català, han llegit “l'Anticlub”, d'Àngels Burgas. 

Així, doncs, al jurat ha decidit que la guanyadora de la categoria de Cicle Mitjà sigui Anuk Dexeus, de l'escola Llums del Nord de Puigcerdà. Maia Torres, de l'escola Mare de Déu de Talló de Bellver de Cerdanya, ha estat la vencedora de la categoria de Cicle Superior. Pel que fa a la categoria dels alumnes de l'aula d'acollida, la guanyadora ha estat Valeria Cardozo de l'escola Alfons I. Tots ells representaran la comarca en la final territorial, que tindrà lloc el 16 de maig Balaguer.

El Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta és una iniciativa de la Fundació Enciclopèdia Catalana i el departament d'Educació. Enguany hi participen més d'un miler d'escoles de Catalunya. 

Parlen al vídeo: ANNA PARDOS, DIRECTORA DEL CENTRE DE RECURSOS PEDAGÒGICS DE CERDANYA