BELLVER ESTRENA A TALLÓ LA PRIMERA EXPOSICIÓ PERMANENT QUE PARLA DEL MUNICIPI

Coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, aquest dimecres ha obert portes la nova exposició permanent 'Bellovidere', que parla sobre la història i el patrimoni de Bellver de Cerdanya. L'ajuntament ha decidit ubicar la mostra al Centre d'Interpretació del Parc Natural del Cadí Moixeró, a Talló, un equipament que, segons expliquen, 'estava infrautilitzat'.


'Bellovidere', nom originari de Bellver, consta de cinc espais tematitzats: un destinat als seus 21 nuclis i veïnats, un altre al rebost -és a dir als productes locals-, també hi tenen part les llegendes de la zona, la història del municipi i la seva gent. En aquest darrer espai es donen a conèixer personatges com l'Aldonça Rossa – la Bruixeta de Bellver-, Joan Cadell o el Rei Carnestoltes.
Un dels objectes curiosos que es pot trobar a la mostra és aquest anell, una joia amb molta història trobada al jaciment arqueològic de Montlleó, al Tossal de Baltarga.


L'exposició es podrà visitar durant tot l'estiu i en èpoques de més afluència turística. En temporada baixa, obrirà els caps de setmana i puntualment i amb cita prèvia els dies feiners. L'objectiu és que sigui un nou element dinamitzador, aprofitant que l'equipament està situat a pocs metres de l'església romànica de Santa Maria de Talló.


La mostra ocupa la planta baixa del centre d'interpretació, mentre que la planta menys u s'ha dedicat al Parc Natural del Cadí Moixeró, aprofitant que l'edifici es troba a l'entrada nord al parc.
La museïtzació de tot l'espai ha tingut un cost d'uns 100.000 euros, finançats al 50% entre l'ajuntament i els Fons Europeus Feder.

Parlen al Vídeo: LAIA SERRA, ALCALDESSA DE BELLVER DE CERDANYA