CAP DE SETMANA DE CONCURSOS DE BESTIAR A PUIGCERDÀ

Aquest divendres al matí, personal de la brigada municipal acabava d'instal·lar la vuitantena de corrals al recinte firal del polígon industrial de Puigcerdà per acollir el bestiar que aquest cap de setmana participarà en la 24a Fira Ramadera de Primavera i al 16è Concurs Nacional de Raça Bruna dels Pirineus.
Després de dos anys sense per la pandèmia, la capital cerdana recupera dissabte la tradicional Fira Ramadera d'aquesta època, on es farà el 6è Concurs morfològic de cavalls. Enguany hi participaran una vintena d'exemplars de sobranys i sobranyes, la majoria de ramaderies de la comarca.
D'altra banda, la vila acollirà diumenge i per primera vegada el Concurs Nacional de Raça Bruna dels Pirineus. És un certamen que fins ara es feia dins el Mercat del Ram de Vic. En aquest cas, s'espera la participació d'uns 130 caps de bestiar. Un jurat serà l'encarregat de premiar els millors exemplars de cada categoria.
De fet, les tres pròximes edicions d'aquest Concurs de Raça Bruna se celebraran també a Cerdanya. L'any que ve serà a Bolvir.
Des de l'ajuntament valoren el fet de mantenir vives les seves fires de bestiar, ja que són també un reclam turístic.
A banda dels concursos, durant tot el cap de setmana hi haurà exposició de bestiar al recinte firal.