CARLES ADSERÀ REVALIDA L'ALCALDIA A ALP I JOSEP MENDO PERD LA DE GUILS

CARLES ADSERÀ REVALIDA L'ALCALDIA A ALP I JOSEP MENDO PERD LA DE GUILS DE CERDANYA. MENTRESTANT A PUIGCERDÀ JORDI GASSIÓ JA ÉS L'ALCALDE DE LA VILA PER AQUESTS PRIMERS DOS ANYS DE MANDAT I FRANCESC ARMENGOL HO SERÀ ELS DOS ÚLTIMS

Alp era un dels pocs municipis grans de l’Alt Pirineu i Aran on els resultats de les eleccions del 28 de maig no havien deixat un resultat clar i hi havia opcions de pactes que podien desbancar a l’actual alcalde, Carles Adserà. Finalment, però, qui va ser cap de llista d’Endavant Cerdanya a les eleccions ha revalidat l’alcaldia, gràcies als quatre vots favorables dels regidors del seu grup i al de l’únic regidor de Viu Alp, Jordi Solergibert. Així, doncs, a l’oposició han quedat els tres regidors de Junts per Alp i l’única regidora d’Independents per Alp-Esquerra.

A Cerdanya l’altra incògnita de dissabte era saber què passaria a Guils, on Junts i Unim Guils-Esquerra havien empatat a 3 regidors i Escoltem n’havia obtingut un. Finalment, l’històric alcalde Josep Mendo (Junts) ha perdut la batlllia, a causa del pacte a què han arribat Unim Guils-Esquerra i Escoltem, que ha fet alcalde al candidat de la primera formació, Toni Trilles. L’acord preveu que Trillas sigui alcalde dos anys i mig i després el substitueixi Javier Maldonado, d’Escoltem, un any i mig.

Pel que fa a la resta de municipis, ja es coneixien els noms dels nous alcaldes, ja sigui perquè van aconseguir majories absolutes, com Laia Serra (Impulsem-Esquerra) a Bellver, o Albert Cruïlles amb l’agrupació independent Fem Llívia; o perquè no tenien rival, com Alfons Casamajor (Junts) a Ger.

D’altra banda, a Puigcerdà, on tampoc hi havia hagut cap majoria absoluta, Jordi Gassió, de Junts, ja és el nou alcalde de la vila. Ho serà els primers dos anys, mentre Francec Armengol, de Futur, ho serà els dos últims. Un pacte de coalició que ja van donar a conèixer el passat dijous.