CERDANYA ENCARA UNES ELECCIONS MUNICIPALS AMB MÉS CANDIDATURES I FORCES CARES NOVES

Les eleccions municipals del 28 de maig a Cerdanya comptaran amb més candidatures i forces cares noves. A Puigcerdà hi concorreran sis llistes i a Alp i Llívia quatre.

Les eleccions municipals del 28 de maig a Cerdanya comptaran amb més candidatures i forces cares noves. A Puigcerdà hi concorreran sis llistes, dues més que fa quatre anys. Junts per Puigcerdà amb Jordi Gassió al capdavant intentarà apropar-se als bons resultats que ha obtingut Albert Piñeira els darrers 12 anys, qui va anunciar a principis d'any que no es presentaria de nou. Mentrestant, Joan Manel Serra repetirà al capdavant d'ERC amb el propòsit de capgirar el color polític de la vila. Dos nous partits es presenten a la capital cerdana: Futur per Puigcerdà, amb Francesc Armengol de cap de llista, i Treballem per Puigcerdà, amb Carme Martí. També opten a l'alcaldia el PP, amb Matías Bertran i el PSC amb Ester Jiménez, que ja es va presentar a les eleccions del 2019. 

A Bellver s'han presentat dues candidatures, amb dues dones al capdavant. Laia Serra opta a ser reelegida amb Impulsem Bellver Acord Municipal, mentre que Cristina Rotellà encapçala Bellver i Batllia Junts.

A Alp, Carlos Adserà opta a la reelecció amb Endavant Alp. Glòria Rigola encapçala la candidatura de Junts per Alp, al lloc de l'històric Ramon Moliner. Jordi Solegibert és el cap de llista de Viu Alp, La Molina Masella, mentre que Judith Gibert encapçala un altre nou partit, Independents per Alp Acord Municipal. 

A Llívia s'han presentat quatre candidatures. Elies Nova opta a la reelecció, ara amb Junts Llívia Futur. Mònica Isern és l'alcaldable de Per Llívia i Carlos Cruïlles de Fem Llívia. El Partit Popular compta amb Juan Santamaria de cap de llista.

Per la seva banda, Isidre Chia, actual alcalde de Bolvir i President del Consell Comarcal, vol allargar el mandat una altra legislatura. L'altre llista del municipi és la d'Endavant Bolvir, encapçalada per Teresa Estañol.

A Fontanals de Cerdanya opta a la reelecció Ramon Chia amb Junts per Fontanals. Miquel Adam per Ara Fontanals i Marc Ribot per Treballem per Fontanals són els caps de llista de les altres dues candidatures.

Josep Mendo torna a ser al capdavant de Junts a Guils de Cerdanya. Xavier Maldonado per Escoltem i Toni Trillas per Unim Guils, opten també a l'alcaldia.

Pel que fa a Isòvol, Joan Bertan opta a governar 4 anys més. L'altra llista l'encapçala Laia Carrera, amb Implicats per Isòvol.

A Ger només s'ha presentat una llista, la de Junts, amb l'actual alcalde Alfons Casamajó. El mateix ha passat a Montellà i Martinet, on Roser Bombardó encapçala l'única candidatura, substituint a Josep Castells, qui ha estat alcalde de municipi durant 16 anys.

A destacar, l'increment de dones que encapçalen candidatures a la comarca.