CERDANYA ESTUDIA INSTAL·LAR PLAQUES EN 51 EDIFICIS

Per tal de donar un impuls a les energies renovables, el Consell Comarcal de Cerdanya està treballant en un pla que, entre altres projectes, estudia instal·lar panells solars en 51 edificis d'equipaments públics.
Tots els municipis seran objecte d'aquest estudi. A Prullans, per exemple, l'equip de govern confia en que els resultats que s'obtinguin els permeti afavorir el consum de noves fonts d'energia a edificis com l'ajuntament, l'escola o els locals socials.

Des del consistori han explicat que, un cop coneguin les inversions que s'han de fer en matèria d'energies renovables, s'acolliran a les subvencions europees Next Generation per tirar-les endavant.
Així, doncs, l'ens cerdà vol comprovar el potencial que té la comarca per a generar energia solar fotovoltaica per a autoconsum o consum compartit, aprofitant les 3000 hores de sol a l'any que té la vall.

Des de l'ajuntament de Prullans han explicat que fa temps que treballen per incorporar energies renovables. En aquest sentit, darrerament han instal·lat llums led a tot l'enllumenat públic, el que ha suposat un estalvi energètic i econòmic per a les arques municipals.
L'estudi, liderat pel Consell Comarcal amb l'impuls de les diputacions de Girona i Lleida, contempla la instal·lació de plaques a quinze edificis de Bellver de Cerdanya, onze de Lles o nou de Montellà i Martinet, entre d'altres.
L'ens cerdà ja ha tret a licitació l'estudi, que compta amb un pressupost d'uns 15.000 euros.

Parlen al vídeo: ALBERT MAURELL ALCALDE DE PRULLANS