COMENÇA LA NOVA TEMPORADA D’ECOTURISME DEL PARC DE L’ALT PIRINEU

El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha presentat les activitats de la nova temporada d'ecoturisme. Entre d'altres novetats, enguany se sumen les primeres empreses turístiques de guiatge que estan en procés d'adhesió a la Carta Europea de Turisme Sostenible.

El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha presentat les activitats de la nova temporada d'ecoturisme. Entre d'altres novetats, enguany se sumen les primeres empreses turístiques de guiatge que estan en procés d'adhesió a la Carta Europea de Turisme Sostenible. El Parc va obtenir l’acreditació l’any passat. 

20 guies del Pallars Sobirà i Alt Urgell han explicat l’oferta d’activitats de turisme actiu de la zona. Formen part de l’Associació de Guies Intèrprets del Parc. Fan descoberta d’espècies autòctones, coneixement del patrimoni cultural, educació ambiental, observació de fauna salvatge i activitats participatives. També ofereixen activitats accessibles per a persones amb discapacitat. Des de l’associació creuen que el valor afegit de fer les activitats de senderisme guiades és exponencial al coneixement que aporten els i les professionals. 

La presentació s’ha realitzat al mirador de Sant Quirc, a Alins, on precisament s'ha inaugurat una nova ruta de miradors astronòmics per posar en valor la qualitat del cel nocturn del Parc.

Parlen al vídeo:

MARC GARRIGA LUJAN. DIRECTOR DEL PARC NATURAL DE L’ALT PIRINEU

MIQUEL ÀNGEL CANAL SERVENT. PRESIDENT DE L’ASSOCIACIÓ DE GUIES I INTÈRPRETS DEL PARC NATURAL DE L’ALT PIRINEU