COMENCEN LES DECLARACIONS DE LES FAMÍLIES DE LA RESIDÈNCIA FIELLA DE TREMP

Avui han començat les declaracions de les famílies pel cas de la residència Fiella de Tremp, coneguda com la residència dels horrors des de la mort de 64 ancians per un brot de Covid-19 al novembre de 2020.

Avui han començat a declarar les famílies de les víctimes de la residència Fiella de Tremp. Han comparegut les primeres tres families per la denúncia interposada contra les responsables del geriàtric per un delicte d’homicidi imprudent.

Recordem que en un mes van morir seixanta-quatre dels 142 usuaris del centre per un brot de Covid el novembre de 2020. Ho van fer en condicions de desatenció médica i higiénica. Alguns, fins i tot, van morir per deshidratació. 

Les famílies denuncien, també, la desinformació i incomunicació amb els seus padrins durant aquest període. És el cas de l’Evaristo Saura. El seu pare havia ingresat a la residència només per curar-se d’una lesió, ja que al seu domicili no hi tenia ascensor.

Avui és el primer dia de declaracions. Es preveu que els membres de fins a vint famílies de víctimes declarin durant els propers dies. El cas, encara en fase d'instrucció, se suma al judici contra la mateixa residència per tracte vexatori i per delicte contra la seguretat dels treballadors. 

Parlen al vídeo: EVARISTO SAURA. FAMILIAR D’UNA DE LES VÍCTIMES