COMUNICACIONS I FIBRA ÒPTICA, PRINCIPALS REPTES DE LES EMD DE VALLS DE VALIRA

Asfaltar la carretera fins les bordes de Ras de Conques i fer arribar la fibra òptica són els principals reptes d’Ars i Sant Joan Fumat, dues Entitats Municipals Descentralitzades del municipi de Valls de Valira.

Les Entitats Municipals Descentralitzades de Valls de Valira encaren el nou mandat, després de les eleccions municipals, amb projectes com l’asfaltat de més de tres quilòmetres de la carretera que surt del nucli d’Ars fins les bordes de Ras de Conques o la lluita perquè la fibra òptica arribi a Sant Joan Fumat.

L’obra més important de Sant Joan Fumat ha estat el dipòsit d’aigua, ja que sinó, asseguren que amb la situació de sequera haurien hagut d’abastir-se amb cubes. El nucli d’Ars va ser inclòs el 2003 dins el Parc Natural de l’Alt Pirineu, fet que ha ajudat a realitzar obres. 

Valls de Valira és el municipi que té més Entitats Municipals Descentralitzades, juntament amb Vielha. Aquesta població de l’Alt Urgell té 7 EMD, del total de 43, que hi ha a l’Alt Pirineu i l’Aran. En el cas d’Ars i Sant Joan Fumat els presidents, Josep Noves i Àngel Porta, han estat revalidats en les eleccions de diumenge, i ja fa trenta i quaranta anys, respectivament, que són els pedanis. 

Parlen al vídeo:

ÀNGEL PORTA, PRESIDENT DE LA EMD DE SANT JOAN FUMAT 

JOSEP NOVES, PRESIDENT DE LA EMD D’ARS