ALUMNES DE L'ALTA I LA BAIXA CERDANYA FAN UN INTERCANVI LINGÜÍSTIC TOT VISITANT PRODUCTORS LOCALS

Un total de nou escoles de la comarca, cinc de la Baixa Cerdanya i quatre de l'Alta Cerdanya, participen per primera vegada en un intercanvi lingüístic mentre visiten diversos productors locals. LA iniciativa vol potenciar les relacions de l'alumnat de les dues bandes de la frontera

Un total de nou escoles de la comarca, cinc de la Baixa Cerdanya i quatre de l'Alta Cerdanya que tenen programa bilingüe, participen per primera vegada en un intercanvi lingüístic mentre visiten diversos productors locals. Es tracta d'una iniciativa que vol potenciar les relacions de l'alumnat de les dues bandes de la frontera per tal que es nodreixin de les dues cultures i intercanviïn coneixements de català i francès.

El projecte està impulsat entre el Consell Comarcal de la Cerdanya i el PAT Alim d'Aquí i s'ha fet realitat amb l'ajuda d'una subvenció pluriennal Eurodistricte per al desenvolupament de projectes de cooperació a l'Espai Català Transfronterer i la col·laboració de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA).

Alumnes de l'escola Alfons I de Puigcerdà i de la de la Guingueta d'Ix han visitat recentment el Verger Cerdà, a Prullans, per conèixer el creixement d'arbres fruiters i d'hortalisses. L'experiència ha estat ben rebuda per als alumnes.

Altres de les visites s'han dut a terme en granges d'animals i formatgeries, entre d'altres. A banda de l'Alfons I, han participat alumnes de 4t i 5è de la Baixa Cerdanya de l'escola Mare de Déu de Talló de Bellver de Cerdanya, l'escola Vedruna de Puigcerdà, la Bac de Cerdanya d'Alp i la de Santa Cecília de Bolvir. Mentre, de l'Alta Cerdanya ho han fet les classes de modalitat d'escolarització bilingüe francès – català de la Guingueta d'Ix, Angostrina, Font-Romeu i Ur

Parlen al vídeo: 

LAIA ALSINA, TÈCNICA ENSENYAMENT CONSELL COMARCAL CERDANYA

ISABEL LANZA, MESTRA LLENGÜES ESTRANGERES ESCOLA ALFONS I PUIGCERDÀ

ARNAU GISBERT, ALUMNE 4T ESCOLA ALFONS I PUIGCERDÀ

MARIA GÓMEZ, ALUMNA ESCOLA GUINGUETA D'IX