800 INFANTS CERDANS HAN PARTICIPAT AL PROJECTE “L'ESCOLA BALLA”

UN TOTAL DE 800 INFANTS DE 12 ESCOLES CERDANES HAN PARTICIPAT AL PROJECTE “L'ESCOLA BALLA”, QUE HA TINGUT LLOC AL LLARG DEL CURS ESCOLAR. ES TRACTA D'APROPAR LA DANSA I LA MÚSICA TRADICIONAL ALS MÉS JOVES

Coincidint amb el final del curs escolar, també ha acabat una nova edició de l'Escola Balla, un projecte que apropa la música i les danses tradicionals als centres educatius. Aquest curs hi han participat un total de 12 escoles: de Bellver de Cerdanya, Alp, Bolvir, Ger, Llívia i Llums del Nord de Puigcerdà, durant el primer trimestre, i Montellà, Martinet, Prullans, Prats, Lles i l’Escola Alfons I de Puigcerdà, en el segon i tercer trimestre. 

El projecte es tradueix en més de 250 hores lectives repartides entre totes les escoles i la participació de més de 800 nens i nenes de tota la comarca. No es tracta d'una activitat extraescolar, sinó d'una activitat que es realitza en l’horari lectiu com un complement formatiu en el qual els nens i les nenes coneixen l’art d’expressar-se a través del moviment, descobreixen i prenen consciència de cadascuna de les parts del seu cos i a escoltar la música i el seu ritme. D’altra banda a través del programa coneixen la música tradicional i els seus instruments.

El projecte és possible gràcies a les diputacions de Girona i Lleida i del Consell Comarcal de Cerdanya.