ELS ALUMNES DE L'ESCOLA DE LLES CREEN UNA WEB PER DONAR A CONÈIXER EL MUNICIPI

Els alumnes de 5è i 6è de l’Escola Portella Blanca de Lles de Cerdanya han creat una pàgina web per donar a conèixer espais significatius del municipi. Per poder accedir a la informació, han distribuit cartells amb codis QR per diferents punts d'interès.

Els alumnes de 5è i 6è de l’Escola Portella Blanca de Lles de Cerdanya han creat una pàgina web per donar a conèixer espais significatius del municipi. Per poder accedir a la informació, han distribuit cartells amb codis QR per diferents punts d'interès. Es tracta d'un projecte interdiciplinari que ha permès als infants treballar diferents matèries com la llengua o la competència digital.

Per trobar la informació de Lles, els alumnes han consultat diverses fonts i també els veïns i veïnes, que els han explicat anècdotes i records d'anys enrere. Per exemple, a cal Perentoni, la quarta casa més antiga, s'hi amaguen túnels subterranis que s'utilitzaven durant la guerra. O l'edifici consistorial, que abans era una torre, havia fet la funció de rectoria i també va ser un dels teatres més antics d'Europa.

El projecte ha motivat molt als alumnes, els quals han après nous coneixements.

És el segon curs que es porta a terme aquest projecte, el qual tindrà continuitat el proper. A més, des de l'ajuntament ja han avançat que col·locarà els cartells de metall per tal que perdurin en el temps.

L'escola de Lles compta amb una quinzena d'alumnes, tot i que fa un temps havia arribat a la cinquantena.

Parlen al vídeo:

ANNA MERINO, MESTRE DEL PROJECTE

ADRIÀ FABRA, ALUMNE DE L'ESCOLA PORTELLA BLANCA LLES DE CERDANYA

BIEL PARISÉ, ALUMNE DE L'ESCOLA PORTELLA BLANCA LLES DE CERDANYA

 MARÇAL RIBERA,  ALUMNE DE L'ESCOLA PORTELLA BLANCA LLES DE CERDANYA