CERDANYA ALERTA DE LA MANCA DE PROFESSORAT

El Consell Comarcal de Cerdanya ha posat de manifest la falta de professorat als centres educatius de la comarca des de l’inici d’aquest curs 2023-2024. En part, ho atribueixen al fet que s’ha produït un canvi dels serveis territorials d’Educació, que han passat a formar part dels serveis territorials de l’Alt Pirineu i Aran.

El Consell Comarcal de Cerdanya ha posat de manifest la falta de professorat als centres educatius de la comarca des de l’inici d’aquest curs 2023-2024. A través d’una nota de premsa, han explicat que aquesta mancança va des d’infantil fins a batxillerat i cicles formatius. En part, ho atribueixen al fet que s’ha produït un canvi dels serveis territorials d’Educació, que han passat a formar part dels serveis territorials de l’Alt Pirineu i Aran.

Des del Consell admeten que la manca de professorat a la Cerdanya no és un problema nou d’aquest curs, ja que “en cursos anteriors, quan es depenia dels serveis territorials de Girona o Lleida”, també tenien alguna bacant “de difícil cobertura”, però alerten que “no com aquest any”.

El funcionament del nomenament del professorat va a través de la borsa de treball de personal docent, que es gestiona mitjançant la distribució territorial d’Ensenyament, des d’aquest curs la de l’Alt Pirineu i Aran, en el cas de les comarques de la vegueria, entre elles Cerdanya. 

Des de l'ens cerdà han volgut manifestar la seva preocupació i han afegit que  veuen “necessari que les comarques adjacents, encara que no siguin dels mateixos serveis territorials, han de poder sol·licitar les places vacants de la comarca”. 

Per tot plegat reclamen una solució immediata, ja que consideren que la problemàtica afecta el rendiment de l'alumnat.