MARTINET ESTRENA LLAR D’INFANTS PER GARANTIR LA CONTINUÏTAT DE L’ESCOLA

Martinet estrena aquest curs una nova llar d’infants, un servei que fins ara no existia al poble i que ha de permetre assegurar la continuïtat de l’escola i facilitar que més infants hi accedeixin.

El nou curs escolar que arrenca aquest dimecres ho farà al poble de Martinet amb un nou servei de llar d’infants que fins ara no existia. Es tractava d’una demanda local per evitar que dels 0 als 3 anys els nens i nenes hagin de desplaçar-se a altres municipis, i facilitar que després s’incorporin a l’escola. 

De fet, la llar d’infants estarà integrada dintre el mateix edifici escolar, on fins ara hi havia un aula d’infantil. Per encabir el nou grup, s’han redistribuït els espais i el menjador escolar es trasllada a un nova estança.

Aquest és un model impulsat pel Departament d’Educació, específic per municipis amb poca població, dins el Pla d’integració de l’etapa inicial a l’escola rural. L’ajuntament hi aporta 5000€ anuals i la resta del cost l’assumeix la conselleria. 

Per acompanyar els dos primers infants que entraran a l’escola bressol, s’incorporarà a l’equip docent una nova professional, mentre que a l’escola iniciaran el curs un total de 19 alumnes, una xifra que amb la nova llar es vol contribuir a estabilitzar. 

Parlen al vídeo:

ESPERANÇA PEIDRÓ, DIRECTORA DE L’ESCOLA PERE SARRET DE MARTINET

ROSER BOMBARDÓ, ALCALDESSA DE MONTELLÀ I MARTINET