EL PSC INSTA AL GOVERN A AUTORITZAR VOLS NOCTURNS A L’HELIPORT DE VILALLER

El PSC ha registrat una proposta de resolució al Parlament que insta al Govern de la Generalitat a autoritzar els vols nocturns a l’heliport de Vilaller en un màxim de tres mesos. La proposta, presentada per la diputada Judit Alcalà, també insta a presentar, en un termini màxim de tres mesos, un estudi de viabilitat tècnica i econòmica per tal d’establir a l’heliport la nova base del Cos d’Agents Rurals del Pirineu.

L’alcaldessa de Vilaller, Maria José Erta, ha demanat que l’equipament es converteixi en una helisuperfície amb vol nocturn per tal de poder atendre emergències les 24 hores del dia. Així, ha recordat que la comarca no disposa d’hospital i que el maig del 2018 ja es va considerar que l’heliport de Vilaller, juntament amb els de Tremp, Vielha i Tírvia, era viable per realitzar vols nocturns. Tot i això, ha lamentat que després de moltes visites tècniques, encara no hi ha notícies de la viabilitat tècnica i econòmica per a la posada en funcionament del servei d’emergències 24 hores.

Des de la formació també han remarcat que en moltes ocasions les condicions meteorològiques adverses no permeten que s’activi l’heliport de Vielha i cal recórrer al de Vilaller per cobrir les emergències de l’Espitau Val d’Aran.